preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ERASMUS+

Volonteri

“Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu”- Ghandi

 
Vijesti

Pismo pišem…

Božić je vrijeme kada trebamo širiti ljubav i dobra djela. Iako smo mi možda sretni i okruženi svojim najmilijima, mnogi ljudi nisu te sreće. U situaciji koju je uzrokovala pandemija COVID-19 brojni su domovi za starije i nemoćne zatvorili svoja vrata za posjete, a iza tih vrata ostali su nečiji djedovi i bake koji su za ove blagdane poprilično usamljeni jer ne mogu vidjeti svoje najmilije. Učenici IV. gimnazije još su jednom pokazali svoje veliko srce i solidarnost te su pokazali što mogu napraviti kada se udruže. 

Nakon što je na Facebook stranici Obiteljskog doma za starije i nemoćne Noni objavljeno kako bi njihovi korisnici željeli stvoriti nova prijateljstva putem pisama, naši učenici odmah su uzeli olovku i papir u ruke. Napisali su hrpu simpatičnih pisamaca ukrašenih crtežima kojima su željeli ukazati svojim novim prijateljima da nisu sami za Božić. Pisma su prikupljena i poslana na adresu doma uz pomoć knjižničarke Karoline Viđak, profesorice Marijane Munitić, profesorice Katarine Žanetić i profesora Nikole Milanovića.

Nadamo se da su pisma uspješno stigla i da su razveselila naše nove prijatelje.

Dobro je činiti dobro!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Ivanišević  datum: 21. 12. 2020. 18:14

Maska glavu čuva

Učenici i djelatnici IV. gimnazije „Marko Marulić“, u organizaciji Volonterskog kluba „Marul“, prikupili su zaštitne maske za socijalno ugrožene. Maske su prikupljali tjedan dana te su na vrećice s maskama lijepili simpatične naljepnice i ispisivali pozitivne misli. Prikupljene maske donirat će se Udruzi MoST. Marulićevci su tako još jednom pokazali svoje veliko srce! 

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Ivanišević  datum: 16. 12. 2020. 12:52

SolidarnoST

Udruga MoST prvo je prihvatilište na području Splita koje skrbi za beskućnike od 2000. godine. Osim zbrinjavanja beskućnika, omogućavaju i poludnevni boravak te psihosocijalnu podršku i socijalno uključivanje korisnika. U sklopu Udruge nalazi se i socijalna samoposluga koja je usmjerena na beskućnike i građane koji žive u riziku od beskućništva, a djeluje od 2009. godine. Putem raznih donacija, u kojima sudjeluju i učenici iz volonterskog kluba "Marul" iz IV. gimnazije "Marko Marulić", prikupljaju se prehrambene i higijenske potrepštine koje korisnici dobivaju bez naknade. Akciji Solidarnosti naša se škola već dugi niz godina odazove dva puta godišnje te smo ove godine, zbog epidemiološke situacije, donacije donosili u knjižnicu tijekom cijelog mjeseca listopada.

Hvala svima na sudjelovanju! heart

  :: opširnije :: 


objavio: Karolina Ivanišević  datum: 19. 11. 2020. 12:23

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Članovi Marula, volonterskog kluba IV. gimnazije „Marko Marulić“ Split, su obilježili  Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata čišćenjem obalnog pojasa pored plaže za osobe s invaliditetom na Marjanu želeći pokazati kako se domovina voli i čuva brigom za okoliš za kojeg su život dali naši branitelji.

FOTOGALERIJA

Inspirirani međunarodnim akcijama koje promoviraju očuvanje prirode time što treba pokupiti barem tri komada smeća i nerazgradive opuške, učenici su uz nadzor voditeljice kluba prof. Munitić i suradnju s Javnom ustanovom za upravljanje park šumom Marjan prvo dobili detaljne upute kako se ponašati na Marjanu i kako ga čuvati, a zatim su u rukavicama uz distancu i biorazgradive vrećice proveli 2 sata uklanjajući iz prirode gume, staklo, vrećice, donje rublje, obuću, žarulje, stiropor, plastiku i mnogo drugog raznovrsnog smeća. Nakon vrijednog rada, zapalili su lampion u Vukovarskoj ulici u spomen na stradanje Vukovara i Škabrnje uz obećanje kako njihova žrtva neće biti zaboravljena i kako će nastaviti čuvati ono što im je ostavljeno u nasljeđe.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Munitić  datum: 19. 11. 2020. 01:31

Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije obilježili smo sudjelovanjem na okruglom stolu na temu "Pristupačnost obrazovanja/obuke/aktivnosti ranjivim skupinama društva" na kojem smo analizirali važnost i potrebu uključivanja ranjivih skupina u obrazovanje/ obuku/aktivnosti s namjerom senzibiliziranja javnosti i ukazivanja na važnost integracije ranjivih skupina i u društvo i na tržište rada.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Munitić  datum: 16. 11. 2019. 22:29
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti i linkovi
Volonterstvo


TražilicaOglasna ploča

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa (mala)
Najbolja nova riječ je:
Korisni linkovi
preskoči na navigaciju